Él és épül az egyház Európában

A „caminós” ágostonos nővérek folyamatosan bővítik monostorukat, hogy helyet adhassanak az új belépőknek. A háromperces videó nemcsak az épülő templom toronyszerkezetének bravúros beemelését mutatja, hanem a nővérek titkából is megsejtet valamit.

A Szent Ágoston-rend női ágának új hajtása az 1999-ben indult spanyolországi Megtérés közösség. A közvetlenül evangelizáló nővérek az El Caminón zarándokfogadóként is jelen vannak.

A közösség mélyen imádságos, ugyanakkor mindenkit krisztusi szeretettel fogad. Családok és zarándokok látogatnak rendszeresen a monostorba, hogy a közösséggel együtt ünnepeljenek vagy lelki felüdülésben, csendes elmélyülésben részesüljenek. Nyáron gyerekek sátraival telik meg az udvar, akikkel a fiatal nővérek foglalkoznak.

Tíz éve az első magyar, Erika nővér huszonegyedikként csatlakozott a közösséghez. Létszámuk azóta több mint megháromszorozódott. Három éve 15 nővér Peruba ment, ahol három idős nővérrel új közösséget alapítottak. A perui közösség azóta 30 főre növekedett. A spanyolországi nővérek a jelöltekkel együtt jelenleg 42-en vannak, köztük két magyar, két német, egy lengyel és négy dél-amerikai.

A nővérek évek óta folyamatosan bővítik épületeiket, hogy be tudják fogadni az érkező jelölteket. A kápolna is kicsinek bizonyult, ezért fogtak templomépítésbe. A toronyszerkezet beemeléséről készült az alábbi háromperces videó 2018 májusában. A látványos esemény a számítógépes tervezés és kivitelezés technikai bravúrja s egyben az élő, épülő egyház örömünnepe:

g9961

Christianae