Iraki keresztény testvéreinkért

Clipboard01Megindító képsorok Irakból – Mi is tehetünk értük!

Olga Yaqob iraki születésű nővér, a Názáreti Mária Leányai rend alapítója az iraki háborúkban sebesülteket ápolt, haldoklókat vigasztalt és halottakat temetett. A vallási kisebbségek elleni borzalmas iraki népirtásról szólva elmondta: sok mindent látott már a korábbi háborúkban, de az ISIS brutális kegyetlenkedéseihez foghatót még soha.

Olga nővér kilencperces videót állított össze a földönfutóvá tett az iraki keresztények tiszteletére. A gyönyörű zenei aláfestéssel ellátott, megindító felvételek azokról és azokért szólnak, akik „kitartottak, szenvedtek, és megtartották a hitet”.

A videó itt tekinthető meg.

Mit tehetünk értük?

1. Imádkozzunk értük!
Higgyünk az imádság történelmet és sorsokat fordító erejében! „Mindent kiterveltünk, mindenre fel voltunk készülve – a gyertyákat és az imákat leszámítva” – idézi az egykori német kommunista főkorifeus, Horst Sindermann szavait az imádságról szóló páratlan könyvében Bernhard Meuser.

2. Tudjunk a történtekről, és adjuk tovább!
Tájékozódjunk a híradásokból, és ne engedjük, hogy hallgatás övezze a keresztények tízezreit sújtó bűntetteket! Ha tehetjük, meghallgathatjuk azt a 14 perces angol nyelvű interjút, amelyet az EWTN televízió készített Olga nővérrel és Nina Shea amerikai szakértővel, a Vallásszabadságért Központ vezetőjével.

3. Támogassuk őket, ha tehetjük, megbízható segélyszervezeten keresztül!

4. Csatlakozzunk a vallásszabadságért küzdőkhöz!
Csatlakozhatunk a CitizenGo petíciójához, amely az európai intézmények vezetőit sürgeti, hogy tegyenek konkrét lépéseket a menekültek védelmében, és a különböző országokkal folytatott kapcsolatokban vegyék figyelembe a vallás- és lelkiismereti szabadság tiszteletét. A petíció ismertetése és szövege magyarul itt olvasható.

párKatt.hu

Kapcsolódó bejegyzések

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.