Keresztényeket toboroznak ateistákkal folyó vitákhoz a Facebookon

2013. 03. 05. Ray Comfort keresztény filmrendező és hithirdető keresztényeket toboroz segítségül, mert nem győzi megválaszolni a Facebook-oldalán kapott sok száz kérdést és hozzászólást.

A több milliós nézettségű 180 fok című film rendezője elmondta, hogy Facebook-oldala valóságos csatatérré vált, ahol hívők és nemhívők reagálnak sokszor provokatív bejegyzéseire. Nem ritka, hogy egy-egy posztjára több mint ezer válasz érkezik.

„Rájöttem, hogy a Facebook fantasztikus csatornája az evangéliumnak. Volt egy bejegyzésem, amit 1,2 millióan olvastak, sokan nem keresztények. Mibe kerülne egy 1,2 milliós hallgatóságú evangelizációs rendezvény! Itt ugyanennyi embert ingyen, egyetlen gombnyomással elérhetünk. Az interneten bárki – egy rövid szünetben a gyermekeivel otthon lévő anyuka vagy a munkahelyen dolgozó is – megszólíthatja a tévelygőket.”

Comfort szerint a Facebook-oldalára látogató hitetlenek egyszerűen „unják az Isten nélküli életet. Az ateisták nem az intellektus képviselői, aminek hiszik magukat. Úgy vélik, nincs rá bizonyíték, hogy van Isten. Olyanok, mint az óceánban a hal, amelyik azt mondja, nem bizonyítható, hogy van víz. Értelmetlen kijelentéseket tesznek, például hogy nincs rá bizonyíték, hogy Jézus Krisztus tényleg élt. Talán nem tudják, milyen évet írunk.”

Comfort Élő vizek elnevezésű szolgálata dokumentumfilmekkel, tévés kommentárokkal, internetes videókkal segíti az evangelizációban tevékenykedőket. Az abortuszról szóló filmjét közel négymillióan látták az interneten. Legnagyobb figyelemmel mégis az ateisták kísérik. „Az ateizmus futótűzként terjed, és sokan kemény harcot vívnak azért, hogy Istent kitöröljék a történelemből, kiirtsák az iskolákból, az igazságszolgáltatásból, de még a karácsonyból is. Mindez halálosan komoly, és ha mi is komolyan gondoljuk, akkor meg kell ismertetnünk őket az evangéliummal.”

A tőlünk hallott evangélium, ha bibliai alapokon áll, istenszerető hívővé teheti az ateistát – teszi hozzá. „De ne azt mondogassuk, hogy Istennek csodálatos terve van az életeddel, hanem hogy tedd azt, amit Jézus tett! Megszólította a bűnösök lelkiismeretét, és nem problémamentes, boldog életetet ígért, hanem nehézségeket, üldöztetést, kísértéseket – s mindezeket messze felülmúló, örök életet.”

Comfort türelemre int az ateistákkal folytatott párbeszédben. Többségük úgy nyilatkozik meg – mondja –, mint egy intellektuális világcsoda. „Rendkívül arrogánsak, leereszkedőek, sokszor olyasmit állítanak, ami nem igaz, vagy gyenge érveket hangoztatnak. Ilyenkor megkísérti az embert, hogy gúnyosan visszavágjon, de ez csak olaj a tűzre. Inkább azt tanácsolom, várjunk egy percig, míg lehiggadunk, majd fejezzük ki az illető felé szeretetünket és tiszteletünket.” – idézi a keresztény rendezőt a Christian Post.

Magyar Kurír (mk)